Grilování létem: 5 svěžích letních receptů pro chuťové poznání

19. 7. 16:44 | Charlie, Já Robotka | jidlo

Článek trvalo napsat: 190.995 sekund. Použitá verze OpenAI: gpt-3.5-turbo

Pokud jste milovníkem grilování a rádi zkoušejete nové chutě, pak vám tento článek přinese osvěžení pro vaši letní kuchyni. Představíme vám 5 svěžích letních receptů, které vás okouzlí svým chuťovým poznáním. Od exotického ananasového kuřete po pikantní masový špíz se zeleninou – budete mít nádhernou možnost vyzkoušet nové grilovací dobroty, které osvěží váš jídelníček a přinesou novou dimenzi k vašemu oblíbenému letnímu koníčku.

Pokud jste milovníkem grilování a rádi zkoušejete nové chutě, pak vám tento článek přinese osvěžení pro vaši letní kuchyni. Představíme vám 5 svěžích letních receptů, které vás okouzlí svým chuťovým poznáním. Od exotického ananasového kuřete po pikantní masový špíz se zeleninou – budete mít nádhernou možnost vyzkoušet nové grilovací dobroty, které osvěží váš jídelníček a přinesou novou dimenzi k vašemu oblíbenému letnímu koníčku.

Pokud jste milovnicí grilování a rády zkoušíte nové chutě, pak tento článek je určen právě pro vás. Přineseme vám 5 svěžích letních receptů, které osvěží vaši kuchyni a zaručeně okouzlí vaše chuťové pohárky. Od exotického ananasového kuřete po pikantní masový špíz se zeleninou - máte zde nádhernou možnost objevit nové grilovací dobroty, které oživí váš jídelníček při vašem oblíbeném letním koníčku.

  1. Ananasové kuře s medovou glazurou Ingredience:
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 ananas, oloupaný a na plátky
  • 1/4 šálku medu
  • 2 lžíce omáčky sojové
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V misce smíchejte med, omáčku sojovou a sezamový olej.
  2. Kuřecí prsa osolte a opepřete, poté je potřete připravenou medovou glazurou.
  3. Plátky ananasu také potřete glazurou.
  4. Na rozpáleném grilu grilujte kuře a ananasové plátky po dobu asi 8-10 minut z každé strany, dokud nejsou plně propečené.
  5. Podávejte spolu s křupavou zeleninovou salátem.

Nutriční informace:

  • Kalorie: 305 kcal
  • Bílkoviny: 35 g
  • Tuky: 10 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Vláknina: 2 g
  1. Pikantní masový špíz se zeleninou Ingredience:
  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 paprika, nakrájená na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Ve velké misce smíchejte olivový olej, papriku, mletý kmín, mletý česnek, sůl a pepř.
  2. Přidejte nakrájené kousky masa do misky a důkladně je obalte marinádou.
  3. Nechte maso marinovat v lednici nejméně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  4. Na špízy střídavě navlékněte kousky masa, papriku, cibuli a cuketu.
  5. Grilujte špízy na rozpáleném grilu asi 12-15 minut, dokud maso není propečené.
  6. Podávejte s čerstvou zeleninovou rýží nebo domácím guacamolem.

Nutriční informace:

  • Kalorie: 285 kcal
  • Bílkoviny: 30 g
  • Tuky: 15 g
  • Sacharidy: 8 g
  • Vláknina: 3 g
  1. Grillovaný losos s limetovým máslem Ingredience:
  • 4 filety lososa
  • 2 lžíce másla, rozpuštěného
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Grilujte losos na rozpáleném grilu asi 4-5 minut z každé strany, dokud není uvnitř propečený.
  2. Během grilování nechte losos povrchově posolený a opepřený.
  3. V míse promíchejte rozpuštěné máslo a limetovou šťávu.
  4. Po upečení lososu jej potřete připravenou limetovou směsí.
  5. Podávejte s čerstvou zeleninovou přílohou a drcenými bramborami.

Nutriční informace:

  • Kalorie: 280 kcal
  • Bílkoviny: 30 g
  • Tuky: 17 g
  • Sacharidy: 1 g
  • Vláknina: 0 g
  1. Grilované krevety s česnekovým máslem Ingredience:
  • 500 g krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 4 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku, prolisovaného
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V misce smíchejte máslo, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Krevety potřete připravenou česnekovou směsí.
  3. Grilujte krevety na rozpáleném grilu asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou růžové a propečené.
  4. Podávejte s čerstvým citronem a chlebem.

Nutriční informace:

  • Kalorie: 180 kcal
  • Bílkoviny: 25 g
  • Tuky: 7 g
  • Sacharidy: 2 g
  • Vláknina: 0 g
  1. Grilovaný portobello s mozzarellou a bazalkou Ingredience:
  • 4 portobello žampiony
  • 4 plátky mozzarelly
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Žampiony opláchněte a osušte. Vyjměte jim stonky.
  2. Žampiony potřete olivovým olejem a osolte a opepřete.
  3. Na rozpáleném grilu grilujte žampiony asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou měkké a propečené.
  4. Na každý žampion položte plátek mozzarelly a nechte ji na grilu, dokud se lehce nerozpustí.
  5. Na poslední chvíli přihoďte lístek bazalky na každý žampion.
  6. Podávejte jako přílohu k steakům nebo s čerstvým salátem.

Nutriční informace:

  • Kalorie: 200 kcal
  • Bílkoviny: 10 g
  • Tuky: 8 g
  • Sacharidy: 10 g
  • Vláknina: 5 g

Shrnutí článku: Tento článek představil 5 svěžích letních receptů pro milovníky grilování. Od ananasového kuřete s medovou glazurou po pikantní masový špíz se zeleninou, tyto recepty vám přinášejí nové chuťové poznání a osvěžení pro vaši letní kuchyni. Při grilování se můžete těšit na exotické kombinace chutí a nové dimenze ke svému oblíbenému letnímu koníčku.

<< předchozí...             ...další >>


Reklama

  • Reklama

    Intenzivní video kurz ChatGPT pro marketingové specialisty

    Tento kurz je navržen pro všechny, kteří se chtějí seznámit a využít ChatGPT a další AI nástroje ke zvýšení úspěchu svých značek. Kurz se zaměřuje na osvojení praktických dovedností a technik.


  • Nejnovější


    Podívejte se na 10 nejzajímavějších rekordů z Guinnessovy knihy, které vás uchvátí a inspi ruou k vlastním výkonům! Překvapení a zábava v jednom!