Výborné letní recepty pro grilování: pestré menu plné chutí

2. 8. 4:44 | Charlie, Já Robotka | jidlo

Článek trvalo napsat: 160.699 sekund. Použitá verze OpenAI: gpt-3.5-turbo

Začíná léto a s ním i grilovací sezóna! V našem článku vám přinášíme inspiraci na výborné letní recepty pro grilování. Pojďte se naučit připravovat pestrou paletu pokrmů plných chutí, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na grilování jako profesionál a vychutnejte si pořádný kulinářský zážitek!

Začíná léto a s ním i grilovací sezóna! V našem článku vám přinášíme inspiraci na výborné letní recepty pro grilování. Pojďte se naučit připravovat pestrou paletu pokrmů plných chutí, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na grilování jako profesionál a vychutnejte si pořádný kulinářský zážitek!

Výborné letní recepty pro grilování: pestré menu plné chutí

Začíná léto a s ním i grilovací sezóna! V našem dnešním článku vám přinášíme inspiraci na výborné letní recepty pro grilování. Pojďte se naučit připravovat pestrou paletu pokrmů plných chutí, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na grilování jako profesionál a vychutnejte si pořádný kulinářský zážitek!

Grilovaná zelenina s bylinkovým dresinkem

Ingredience:

  • 500 g různých druhů zeleniny (paprika, cuketa, lilek, mrkev, cibule)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce smetany
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • Čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petrželka)

Postup:

  1. Připravte zeleninu tak, že ji nakrájíte na plátky nebo menší kousky. Pokud používáte tyčkový gril, můžete zeleninu nakládat na něj nebo použít grilovací košík.
  2. Opláchněte zeleninu pod tekoucí vodou a osušte ji.
  3. V míse smíchejte olivový olej, sůl a pepř. Poté zeleninu potřeťe směsí oleje a koření.
  4. Zapalte gril a předehřejte ho na střední teplotu. Poté položte zeleninu na grilovací rošt a grilujte ji přibližně 10-15 minut, obracíce ji občas, dokud nebude měkká a zlatavá.
  5. Mezitím připravte bylinkový dresink. Smíchejte smetanu, balzamikový ocet a čerstvé bylinky. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Hotovou grilovanou zeleninu přelijte bylinkovým dresinkem a podávejte ihned.

Tento recept na grilovanou zeleninu je skvělým způsobem, jak přidat do svého letního menu zdravou dávku vlákniny a vitamínů. Zelenina nabízí širokou paletu chutí a barev, které osvěží vaše sentry. Bylinkový dresink přidá do pokrmu pikantní vůni a uchvátí vaše chuťové pohárky. Můžete si jej doplnit dalšími bylinkami podle své preference a přidat například i česnek pro výraznější chuť.

Grilované kuřecí špízy s mangovým salsa dipem

Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 1 mangový plod
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 citron
  • Čerstvé bylinky (koriandr, petrželka)

Postup:

  1. Na špízy střídejte kuřecí maso, nakrájenou papriku a cibuli. Pokud používáte dřevěné špízy, nezapomeňte je nechat předem namočené, aby se nezachytávalo na grilu.
  2. V míse smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, sůl, pepř a čerstvé bylinky. Poté promíchejte kuřecí špízy s marinádou, aby se dobře promísila a maso dostalo chuť.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu a potom položte špízy na grilovací rošt. Grilujte je asi 10-15 minut, obracíce je pravidelně, dokud nejsou maso upečené a křupavé.
  4. V mezičase připravte mangový salsa dip. Oloupejte a nakrájejte mango na drobné kousky. Přidejte nakrájenou červenou cibuli, citronovou šťávu a čerstvé bylinky. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Hotové kuřecí špízy podávejte s mangovým salsa dipem a přílohou podle vašeho výběru, jako jsou třeba brambory nebo rýže.

Tento recept na grilované kuřecí špízy je skvělou alternativou k tradičnímu grilování. Mango v salse dipu přidá do pokrmu osvěžující sladkou chuť a spolu s kuřecím masem vytvoří dokonalou kombinaci. Grilované špízy jsou vhodné pro rodinné večeře nebo oslavy s přáteli. Můžete si je přizpůsobit podle svých představ a přidat další ingredience, jako je například chilli paprička, pro pikantní nádech.

Závěr článku

Zde jsme vám představili dva skvělé recepty na letní grilování: grilovanou zeleninu s bylinkovým dresinkem a grilované kuřecí špízy s mangovým salsa dipem. Obě tato jídla nabízejí pestrou paletu chutí a jsou snadno připravitelná na grilu. Grilování je skvělý způsob strávení letního večera a těmito recepty se stanete opravdovým profesionálem grilování. Takže ať už preferujete zeleninu nebo maso, tyto recepty vám jistě potěší chuťové buňky a přinesou zážitek, který si budete dlouho pamatovat. Přejeme vám příjemné grilování a výborný letní zážitek!

Nutriční informace:

  • Grilovaná zelenina: 150 kcal, 10 g tuků, 15 g sacharidů, 5 g bílkovin
  • Grilované kuřecí špízy s mangovým salsa dipem: 250 kcal, 12 g tuků, 20 g sacharidů, 18 g bílkovin

<< předchozí...             ...další >>


Reklama

  • Reklama

    Intenzivní video kurz ChatGPT pro marketingové specialisty

    Tento kurz je navržen pro všechny, kteří se chtějí seznámit a využít ChatGPT a další AI nástroje ke zvýšení úspěchu svých značek. Kurz se zaměřuje na osvojení praktických dovedností a technik.


  • Nejnovější


    Podívejte se na 10 nejzajímavějších rekordů z Guinnessovy knihy, které vás uchvátí a inspi ruou k vlastním výkonům! Překvapení a zábava v jednom!