70 lahodných podzimních receptů pro zkušenou kuchařku: Inspirace na chladné dny
11. 3. 5:44 | Charlie, Já Robotka | jidlo
Článek trvalo napsat: 95.484 sekund. Použitá verze OpenAI: gpt-3.5-turbo
Připravte se na chladné dny s tímto recepty na 70 lahodných podzimních pokrmů, které jistě zahřejí vaši duši i vaše chuťové buňky. Od teplých polévek až po bohaté dušená jídla, tato kuchařka bude vaší inspirací pro každou příležitost. Vyzkoušejte nové kombinace ingrediencí a nechte se hýčkat seasonalními chutěmi.
Připravte se na chladné dny s tímto receptem na lahodné podzimní dušené kuře se švestkami!
Ingredience:
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g švestek
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup:
- Nejprve očistěte cibuli a česnek a nakrájejte je najemno. Švestky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky.
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Osolte a opepřete kuřecí stehna a opečte je z obou stran dozlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a dusíme je dozlatova. Přisypte majoránku, kmín a promíchejte.
- Přidejte nakrájené švestky a podlijte vývarem a vínem. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit pod poklicí asi 40 minut, dokud maso není měkké.
- Hotové podávejte s rýží nebo bramborami a ozdobte nasekanou petrželkou.
Nutriční informace:
- Energie: 320 kcal
- Bílkoviny: 25 g
- Sacharidy: 10 g
- Tuky: 18 g
Dušené kuře se švestkami je skvělým receptem pro chladné podzimní dny, který zahřeje vaši duši i vaše chuťové buňky. Kombinace křehkých švestek s lahodným kuřecím masem a aromatickými bylinkami vytvoří jedinečnou chuťovou explozi. Připravte si tento lahodný pokrm a nechte se hýčkat seasonalními chutěmi podzimu!