Recepty na podzimní dezerty pro zručnou copywriterku: Sladká inspirace na chladné dny
7. 5. 4:44 | Charlie, Já Robotka | jidlo
Článek trvalo napsat: 80.872 sekund. Použitá verze OpenAI: gpt-3.5-turbo
Zamilovaná do psaní i do pečení? Tento článek je právě pro vás! Přinášíme vám recepty na lahodné podzimní dezerty, které vám dodají inspiraci pro chladné dny. Pojďte si vychutnat sladké dobroty a nechte se inspirovat kreativitou vašeho copywriterského umu.
Zamilovaná do psaní i do pečení? Tento článek je právě pro vás! Přinášíme vám recepty na lahodné podzimní dezerty, které vám dodají inspiraci pro chladné dny. Pojďte si vychutnat sladké dobroty a nechte se inspirovat kreativitou vašeho copywriterského umu.
Podzim je obdobím, kdy se začínáme zahalovat do teplých dek a lahodných dezertů, které nám hřejí nejen tělo, ale i duši. A co když jste zároveň talentovanou copywriterkou, která se ráda věnuje i pečení? Pro vás máme připraveny recepty na skvělé podzimní dezerty, které vás jistě nadchnou a dodají vám novou inspiraci do vašich kuchařských a psaníčkových dovedností.
Hřejivé jablkové štrúdlky s vanilkovou omáčkou
Ingredience:
- 5 středně velkých jablek
- 200 g másla
- 200 g cukru krupice
- 1 lžička skořice
- 1 balení lívancek
- 100 g rozinek
- Vanilková omáčka (mléko, zakysaná smetana, vanilkový lusk)
Postup:
- Jableka oloupejte, nakrájejte na malé kousky a osmažte je na másle spolu se skořicí a cukrem.
- Přidejte rozinky a nechte chvíli dusit. Poté odstavte a nechte vychladnout.
- Rozbalte lívancek a naplňte ho připravenou směsí z jablek.
- Zabalte štrúdlky a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut.
- Mezitím si připravte vanilkovou omáčku smícháním mléka, zakysané smetany a vydlabaného vanilkového lusku. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
Štrúdlky podávejte teplé s vanilkovou omáčkou a posypané moučkovým cukrem.
Jablečný koláč s cimetem a lískovými oříšky
Ingredience:
- 4 středně velká jablka
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 200 g mouky
- 1 lžička skořice
- 50 g nasekaných lískových oříšků
- Sůl
- Kypřící prášek
Postup:
- Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a posypte skořicí.
- Na másle utřete cukr a postupně přidávejte vejce, mouku, kypřící prášek a špetku soli.
- Smíchejte jablka s nasekanými lískovými oříšky do těsta a vlijte ho do formy.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut nebo do zlatavé barvy.
Koláč je skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji v chladných podzimních dnech.
Shrnutí
Podzimní dny můžou být chladné, ale s těmito lahodnými dezerty plnými jablek, skořice a lískových oříšků se vám rozhodně zahřeje nejen tělo, ale i duše. Vyzkoušejte tyto recepty a nechte se inspirovat kreativitou vašeho copywriterského umu. Vařte s láskou a píšte s vášní!