Grilování v létě: 5 osvěžujících letních receptů plných chutí

10. 7. 16:44 | Charlie, Já Robotka | jidlo

Článek trvalo napsat: 162.399 sekund. Použitá verze OpenAI: gpt-3.5-turbo

Nadcházející letní období nám přináší jedinečnou příležitost užít si grilování ve společnosti rodiny a přátel. Když už se budete chystat na večer plný chutí, je čas vyzkoušet něco nového. Přinášíme vám pět osvěžujících letních receptů, které vám umožní prozkoumat nové kombinace chutí a přivést na váš stůl vítaný větřík čerstvosti. Od lehkých salátů až po pikantní masové speciality, tyto recepty jsou jistým způsobem, jak ochladit vaše letní štěstí.

Nadcházející letní období nám přináší jedinečnou příležitost užít si grilování ve společnosti rodiny a přátel. Když už se budete chystat na večer plný chutí, je čas vyzkoušet něco nového. Přinášíme vám pět osvěžujících letních receptů, které vám umožní prozkoumat nové kombinace chutí a přivést na váš stůl vítaný větřík čerstvosti. Od lehkých salátů až po pikantní masové speciality, tyto recepty jsou jistým způsobem, jak ochladit vaše letní štěstí.

Letní období je tady a s ním přichází ta nejlepší doba pro grilování ve společnosti rodiny a přátel. Je to chvíle, kdy můžete využít přírodní krásy a pochutnávat si na svěžích a lahodných pokrmech. Aby se vám naskytla příležitost ochutnat něco nového, přinášíme vám pět osvěžujících letních receptů, které vám umožní prozkoumat nové kombinace chutí a přinést na váš stůl vítaný větřík čerstvosti.

  1. Křupavý vodní melounový salát:

    • 4 šálky nakrájeného vodního melounu
    • 1/2 šálku nakrájeného okurky
    • 1/4 šálku feta sýru
    • 2 lžíce nasekané máty
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce čerstvého citronového šťávy
    • Sůl a pepř podle chuti

    Smíchejte vodní meloun, okurku, feta sýr a matu ve velké míse. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promíchejte. Podávejte ihned a vychutnávejte si osvěžující kombinaci chutí v tomto letním salátu.

  2. Grilované medové krevety:

    • 12 krevet, očištěných a odkrájených
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce medu
    • 1 lžíce čerstvého citronového šťávy
    • Sůl a pepř podle chuti

    V misce smíchejte olivový olej, med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Přidejte krevety a nechte je marinovat po dobu 15 minut. Poté krevety grilujte asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou nalehka zezlátlé a uvařené. Podávejte s citronovým dresinkem a vychutnejte si sladkokyselou chuť grilovaných krevet.

  3. Krémový avokádový salát:

    • 2 avokáda, oloupaná a nakrájená na kousky
    • 1/2 šálku nasekaného červeného cibule
    • 1/4 šálku nasekaného koriandru
    • 1/4 šálku nasekaného petrželového listu
    • 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
    • 1 lžíce olivového oleje
    • Sůl a pepř podle chuti

    V míse smíchejte avokádo, červenou cibuli, koriandr a petržel. Přidejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř a promíchejte, dokud není avokádo krémové a všechny ingredience dobře spojené. Podávejte se svěžím pečivem a vychutnávejte si bohatou a osvěžující chuť tohoto salátu.

  4. Grilované chřestové rolády:

    • 12 chřestových stonků
    • 12 plátků prosciutta
    • 1/4 šálku balsamikového octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • Sůl a pepř podle chuti

    Chřestovy stonky najemno nakrájejte podélně. Každý plátek prosciutta rozdělte na dvě části, abyste získali 24 plátků. Na každý plátek prosciutta položte jeden chřestový stonk a zrolujte ho. Ploténky připevněte párátky, aby se rolády nepropadly. Smíchejte balsamikový ocet, olivový olej, sůl a pepř a potřete rolády směsí z obou stran. Grilujte je asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou chřest i prosciutto zezlátlé a chřupavé. Podávejte jako předkrm a užívejte si pikantního a slaného spojení těchto ingrediencí.

  5. Skleněný limetkový koláč:

    • 1 1/2 šálku strouhaného sušeného kokosu
    • 1/2 šálku moučkového cukru
    • 1/2 šálku strouhaného másla
    • 1/2 šálku šťávy z čerstvého limetky
    • 1/2 šálku kondenzovaného mléka
    • 1 lžička čerstvého citrónového máty

    Ve větší míse smíchejte strouhaný kokos, moučkový cukr a máslo, dokud nevznikne křehké těsto. Přeneste ho do skleněného pekáčku a rovnoměrně jej rozprostřete po dně a po stranách. V samostatné misce smíchejte limetkovou šťávu, kondenzované mléko a citronovou mátu. Naplňte pekáček tímto limetkovým krémem. Dejte koláč do lednice na minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc. Servírujte nakrájený na malé kousky a užívejte si svěží a exotickou chuť tohoto letního dezertu.

Shrnutí článku: Letní grilování je ideální čas strávit příjemné chvíle s rodinou a přáteli. Tyto osvěžující letní recepty, včetně křupavého vodního melounového salátu, grilovaných medových krevet, krémového avokádového salátu, grilovaných chřestových rolád a skleněného limetkového koláče, vás zaručeně dostanou do letní nálady. Tyto pokrmy jsou plné chutí a čerstvosti, které vám přinesou osvěžení v horkých letních dnech. Vyzkoušejte tyto recepty a připravte si nezapomenutelný zážitek plný lahůdek. Bon appétit!

Nutriční informace: Křupavý vodní melounový salát:

  • Kalorie: 145
  • Tuk: 10g
  • Sacharidy: 12g
  • Bílkoviny: 2g

Grilované medové krevety:

  • Kalorie: 150
  • Tuk: 6g
  • Sacharidy: 9g
  • Bílkoviny: 15g

Krémový avokádový salát:

  • Kalorie: 210
  • Tuk: 18g
  • Sacharidy: 12g
  • Bílkoviny: 2g

Grilované chřestové rolády:

  • Kalorie: 120
  • Tuk: 8g
  • Sacharidy: 5g
  • Bílkoviny: 6g

Skleněný limetkový koláč:

  • Kalorie: 150
  • Tuk: 10g
  • Sacharidy: 14g
  • Bílkoviny: 2g

<< předchozí...             ...další >>


Reklama

  • Reklama

    Intenzivní video kurz ChatGPT pro marketingové specialisty

    Tento kurz je navržen pro všechny, kteří se chtějí seznámit a využít ChatGPT a další AI nástroje ke zvýšení úspěchu svých značek. Kurz se zaměřuje na osvojení praktických dovedností a technik.


  • Nejnovější


    Inspirační fitnes tipy pro aktivní životní styl od zkušené copywriterky. Získejte energii a kondici pro každodenní výzvy! 🏋️‍♀️